Ambisiøse brobyggere

Forkjempere av brua over til Otræn endelig forenes!

Framgang i Møreaksprosjektet betyr en stadig oppgang i optimismen: Flere planer er blitt iverksatt, PowerPoint-framvisninger med "mer informasjon i sommeren" har blitt vist... og... nye bilder er lagt ut. Denne gang har "Brobyggerne", en upolitisk gossisk tilhengergruppe (brobyggerne.com - legg merke til ".com"), strekket seg fram med skikkelige montasjer om hvordan broforbindelsen kan se ut. Med seilingshøyde på over 150 meter - nok til å få kjøre digere cruiseskip under disse - vil bro-fansene gjøre om Kjerringsundet til et attraktivt turistmål. Men det er ikke tilstrekkelig for dem: fiskerne må jo ha deres del også! Derfor foreslår Brubyggærænj å utvide budsjettet med bare ett par millioner kroner ekstra for å forsyne de framtidige broene med "fiskersikring". Et slags gangfelt at med kjørefeltet. Men hva med å "sykle te by'n"? De ambisiøse brobyggere enda ikke klar over hvilke alternativer bør utredes, men én ting står fast: gående eller syklende betaler ingen bompenger. Unntatt når en går med nummerskiltet i veien, men det er vel ingen som pønsker på akkurat det der, tror jeg. Og i tillegg må vi da være helt sikker på at Gossen får automatisk bom... men hei, vi lar vel ikke en kjede seg i hjel i et lite kaldt hus med konstant åpent vindu for å ta imot alle de pengene. På Tangen herlighet? Å nei, huff da.

Ja, Aukrabruane skal tydeligvis være en mini-Atlanterhavsvei, dersom alt ville være avhengig til Brobyggernes vilje. Men hva med kostnadene til alt dette? Det handler jo ikke om noen tusenlapper og to fluelorter mer. Ettersom den rødgrønne regjeringa sliter med å få statsbudsjettet for de neste årene i orden før stortingsvalget i år óg uten bruk av hellige oljepenger, kan en ekstra bevilgning medføre mér kommuneskatt o.l. (som fordeles tre fjerdedel til Bernhard og resten til utredning i NTP) og/eller en mulig frysing av planene for et nytt kulturhus. Pluss at vi opplever mindre gjerrige tyske turister som tar turen innom Rokta Bauta før de går ombord på Onaferja, og i det verste tilfellet: stenging av gassanlegget på Nyhamna som har bokstavelig beriket kommunen. En slik panisk reaksjon fra både offentligheten og næringslivet venter ingen av gossingene på: Skolen forbys å varme svømmebassenget til en mennesklig tålbar temperatur og investorer vil nøle med å gjennomføre kortsiktige planer som for eksempel installere trikk fra Coop helt til Idrettshallen. I dag er det eneste kravet som imidlertidig blir topprioritert å få mat- og smågodtservice på Ivar Aasenferja. Helst med svele og varm kaffe til 25 kroner. Allikevel bryr gossingene egentlig ikke seg så mye om disse fordelene Fjord1 har tilbydd: alle midler er gode nok for å få den forbaskede fastlandsforbindelsen litt nærmere. Litt.

Til slutt så kan vi jo bare drømme videre. Vi lever heldigvis ikke i et totalitært jantelovinspirert "nei, det kan du ikke"-diktatur som kan hindre oss i tankeprosessen. Så hvorfor ikke foreslå kutt i budsjettet ved å finne typisk gossiske, "spøkje ænkelte" løsninger til kompliserte problemstillinger som rimelig erstatning av Vegvesens alt for dyre metoder. Steinfylling med pukk fra en annen kommune? Skam dere, bruk heller samla skrap og skrot som slenger rundt her og der i de gossiske hagene og myrene. Sand fra fjordbunnen og asbest fra løetakene kan omgjøres til betong, og asfalt... vurdér heller å legge grusvei, det skader vel ikke? Dersom det blir en flytebro, kan vi alltid bruke legoklosser til å lage pontongene. Masse ideer til overs i hvertfall.

aukra bruene
(Bilde: © Brobyggerne.com)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar. Vennligst vær snil og forsyn deg med noen vafler. For å kontrollere om du ikke er et eller annet datagenerert script som automatisk lenker til dystere nettsider, ber jeg deg om å løse den enkle oppgaven: