Tilbud til Bud

Personlig er jeg ikke overrasket av det lokalpatriotiske selvforsvaret av beboerne i Eide angående skiltingsdebatten om Atlanterhavsveien og veitilbudet til Bud. Det er jo en selvfølge at en blir uenig når en ignoreres. Ordføreren sto med armene i kryss ved siden av fylkesvei 64 og manifesterte seg i Budstikka om udådene av Statens Vegvesen. Dette ble en sak som berørte alle romsdalingene og jeg er en av dem.

Et voldsomt drama har hendt siden det skiltet ble plassert. Butikkene i Eide måtte stenges, de øvrige virksomhetene i tettstedet gikk konkurs og flere hundre innbyggere ble arbeidsløse. Alt på grunn av turisttrafikkantene som nå kjører om Bud. Gårdsbrukene i Eide derimot blomstrer med høynet produktivitet i både kjøtt- og melkopplegget, fordi feet ser ut til å være mindre stresset av støyet som det kraftig reduserte antallet bilistene nå forårsaker. Det ellers så undervurderte jordbruket fikk nå møte en sterk sjalusi på vegne av resten av næringslivet. Også barna kan for en gangs skyld nyte fordelene av trafikkfrie veier, som de nå bruker som nye lekeplasser. Alle de kommuneansatte i Eide som ikke ble direkte rammet av dramaet, beholdte stillingene deres, men syntes likevel – rent politisk sett – at skiltinga i Fræna var dårlig gjort. Det ble nesten snakk om å boikotte alle skilt som peker til Fræna og særlig til landsbyen Elnesvågen og kystperla Bud. Heldigvis stoler denne informasjonen ikke på konkrete fakta og forblir dette bare til et rykte, men spenningen er fremdeles følbar i kommunen. Kanskje kommer det statssubsidier til flere milliarder som erstatning til de tapte inntektene? Før Eide erklærer krig mot Fræna? Vi får se.

I midlertidig har jeg utarbeidet et meget avansert alternativ som politikerne kan lære noe av. Det er en løsning som er i favør for både Fræna og Eide. Se kartet. Veien fra Bud til Vevang blir enveiskjøring mot Vevang. Samme skjer med veien fra Vevang til Eide mot sør. Resultatet blir at man er nødt å kjøre fylkesvei 64 tilbake langs Eide. Slik løses også problemet med den smale veien fra Bud til Atlanterhavsveien. Møteplasser blir overflødige. Er dette ikke en vinn-vinn-situasjon? I et turistisk synspunkt, så må vi bare være ærlig: Eide er et kjedelig, betydningsløst og mørkt sted som alle vil forbipassere fortest som mulig. Bud derimot er lyst, åpent, turistisk og koselig. Den som vil få mest mulig ut av turen til Atlanterhavsveien, tar alltid turen innom Bud. Det er en vakker omvei som ingen takker nei til, om du er enig med dette eller ikke.(Bilde: © Google, edited)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar. Vennligst vær snil og forsyn deg med noen vafler. For å kontrollere om du ikke er et eller annet datagenerert script som automatisk lenker til dystere nettsider, ber jeg deg om å løse den enkle oppgaven: